Selecteer een pagina
0_NL
De calculatie expert van de toekomst
1_NL
Intuïtieve marktconforme bestektool voor gebouwschade
3_NL
100% web based, geen installatie vereist
previous arrow
next arrow

Dacca

Dacca biedt een oplossing voor verzekeringsmaatschappijen voor de berekening van de reparatiekosten voor een gebouwschade claim.
Gebaseerd op een uitgebreide databank met marktprijzen voor werken en materialen, wordt een gedetailleerde berekening opgemaakt die dient om de claim financieel of via reparatie in natura te regelen. 
Doordat Zamia onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen en herstellers opereert, kan Zamia een onpartijdig berekeningsmodel, dat correspondeert met de werkelijke kosten nodig voor de reparatie of vervanging, aanbieden. 
De oplossing wordt geleverd als een cloud service, zodat u uw organisatie eenvoudig kan aansluiten op deze gestandaardiseerde berekeningsmethode.

Prijzendatabank

Het berekeningsmodel van Dacca is gebaseerd op een prijzendatabank met een uitgebreide dataset van alle materialen en reparatietijden voor een gebouwschade claim. 
Deze prijzendatabank is opgezet door Zamia’s claims professionals met een lange ervaring in het calculatieproces en met een uitgebreide kennis van de Belgische reparatiemarkt. 
De prijzendatabank vertrouwt op de jarenlange berekening van gebouwschades in de Belgische markt.  
Zamia brengt elke maand een nieuwe versie van de prijzendatabank uit die rekening houdt met wijzigingen in de marktomstandigheden en wijzigingen in bouw- en hersteltechnieken.

Als verzekeringsmaatschappij kan u de tarieven definiëren voor werken of voor de reistijd die voor verschillende regio’s moet worden gebruikt.  Zo kan de verzekeringsmaatschappij zelf deze tarieven bepalen die het met zijn netwerk van reparatiebedrijven heeft afgesproken. 

Calculatieproces

Het calculatieproces begint met de creatie van een claim.  Op basis van de aard van de schade (zoals waterschade, glasbreuk of brandschade) kiest u de overeenkomstige schade voorwerpen en activiteiten (materialen en werken) die nodig zijn om de schade te herstellen.
Tijdens het berekeningsproces zal Dacca u adviseren om extra activiteiten toe te voegen (zoals het gebruik van een kraan als het gewicht van glas meer is dan bijvoorbeeld de wettelijke vereisten). 
Het eindresultaat van de berekening is een schade calculatie rapport dat verschillende prijzen bevat (bijvoorbeeld de reparatie prijs of de doe het zelf prijs) en is aangepast aan uw huisstijl. 

100% web based

Als een cloud software-oplossing kunnen verzekeringsmaatschappijen, experten en herstellers gemakkelijk aansluiten op Dacca.
De web service (SOA) interfaces laat toe om Dacca in het web portaal van een verzekeringsmaatschappij in te bouwen, zodat ook de verzekerden gebruik kunnen maken van Dacca.